Rezi vár

Rezi Keszthelytől 8 kilométerre északra, a Keszthelyi-hegység belsejében helyezkedik el. Nyugatról, délről és északról erdőségek, keletről szőlős domboldalak övezik a községet. A faluba Cserszegtomaj – Keszthely felől lehet közúton eljutni, illetve egy kis forgalmú bekötőút vezet a Keszthely–Zalaszántó–Sümeg mellékútra. Sűrű autóbusz-összeköttetésben áll Keszthellyel, illetve a település központjától egy kilométerre fekvő zalaszántói mellékúton Sümeggel is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A várból csodálatos panoráma tárul elénk: a Zalai-dombság erdői, mezői. Tiszta időben a szomszédos várakat is látni. A vár lábánál pihenőhely lett kialakítva padokkal, asztalokkal. Lehetőség van tábortüzet is gyújtani.

Magához a várhoz egy 20-30 perces séta árán lehet feljutni egy erdei úton. Sem autóval,sem semmilyen járművel nem engedik ezen az úton a közlekedést, kicsit lentebb kell ott hagyni a közlekedési eszközünk.
Motorral – ha csak nem endúród van – körülményes is lenne. Már a hegy megközelítése is érdekes: az aszfalt eltűnik, átadva a helyét egy föld útnak.

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!